Wellerwaard is meer dan de plas, het strand en de natuur er net omheen. Samen met de Casteleynsplas, de Burchttocht en de golfclub is het een groot gebied waar van alles is te doen. Gezinnen, natuurgenieters en sportievelingen: voor iedereen is er van alles te beleven.

De Burchttocht

Voor een mooie fiets- ruiter- of wandeltocht richting het Kuinderbos, ga je naar het Burchttochtgebied. Deze ligt aan de noordkant van Wellerwaard. Dit gebied is van het Waterschap en is bedoeld voor waterberging uit de omgeving. Dat betekent dat daar het water samenkomt wanneer er te veel regen is. Het gebied is natuurlijk aangelegd en is ook bestemd voor recreëren. Zo is er een zwaluwwand en liggen er poelen voor de beschermde rugstreeppad. Door het gebied slingeren een wandel- en fietspad en een ruiterpad. Het gebied sluit aan op de Kuinderweg. Daar is een parkeerplaats met rustpunt. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 2 km naar het Kuinderbos.

Leuk om te weten: Je kunt nu vanaf de Muntweg via Wellerwaard over het ruiterpad naar de Kuinderweg.

www.zuiderzeeland.nl

Casteleynsplas

Steek voor rust en bijzondere natuur het Friesepad over. Daar vind je de Casteleynsplas van Het Flevo-landschap, een voormalige zandwinput. Zwemmen is om die reden verboden. Rond de plas ligt een wandelpad. Het pad is goed begaanbaar, maar minder geschikt voor wie wat moeilijker ter been is. Wanneer je de auto parkeert bij Wellerwaard, steek je makkelijk de weg over. Daar kom je uit bij een mooie steiger die uitkijkt over het bijzondere natuurgebied. Deze steiger is met een rolstoel toegankelijk.

Meer informatie over de Casteleynsplas »

Golfclub Emmeloord

Een balletje slaan? Dat kan bij de Golf aan de overkant van de Casteleynsweg. Daar vind je Golfclub Emmeloord met 9 holes par 74 baan. Zes holes liggen op een Terp en drie liggen ernaast. Je vindt er ook een driving range van ruim 250 meter met een flink aantal overdekte afslagplaatsen. Gerard Jol, golf- en landschapsarchitect, heeft een baan ontworpen die uniek is in Nederland. Hij maakte een baan van 17 meter hoog met een bijzonder uitzicht over het polderlandschap.

Meer weten? www.golfclub-emmeloord.nl

Wellerwaard Buitengewoon Noordoostpolder | Ontwikkeling door comsi.nl | Privacy