Wellerwaard

Wellerwaard is het jongste recreatie- en natuurgebied in Noordoostpolder. Het is groot, ruim van opzet en het is er voor iedereen die wil genieten van de natuur, die houdt van zwemmen, wil spelen op het strand, graag wandelt of wil uitwaaien met de hond.

Wist je dat…

…het vrij eenvoudig is om in Noordoostpolder uit te rekenen hoever je wandelt of fietst? Alle kavels in Noordoostpolder hebben een vaste maat. Zij zijn 300 meter breed en 800 meter lang. De plas in Wellerwaard ligt op zo’n kavel.

Op de tekentafel

Wellerwaard is – net als de rest van Noordoostpolder – ontstaan op de tekentafel. Over het ontwerp van Noordoostpolder is destijds veel nagedacht. De dorpen met haar voorzieningen, scholen en kerken. De wegen, vaarten en tochten, maar bovenal een optimale inrichting voor de landbouw. Recreatie was minder belangrijk. Nu vele jaren later, neemt de behoefte aan recreatiemogelijkheden toe. Wandelen, fietsen, zwemmen, paardrijden en nog veel meer, daar ging de wens naar uit.

Mede dankzij provincie Flevoland en Europa kreeg de gemeente de kans om daar iets mee te doen. Sinds 2010 wordt er hard gewerkt aan een recreatiegebied dat past bij Noordoostpolder, haar inwoners en bezoekers. Een gebied dat aansluit op de golfbaan, de Casteleynsplas en het Burchttochtgebied en voor elk wat wils biedt. Wellerwaard is er om tot rust te komen en om volop te genieten en te sporten. Met Wellerwaard in het hart van Noordoostpolder is de polder een mooi recreatiegebied rijker. Een gebied van en voor inwoners en bezoekers, klaar om te gebruiken!

Koester je mee

Wellerwaard is van en voor iedereen. Het is vrij toegankelijk. Omdat er veel mensen zullen komen, is de inrichting robuust en stevig. Zo kunnen we er langer van genieten. Er staan stevige tafels en stoelen, er liggen duurzame bruggen en vlonders en de afvalbakken zijn ondergronds.

Toch ontkomt niemand aan een aantal huisregels. Samen houden we Wellerwaard schoon en mooi. Gooi dus geen afval op de grond, zet de barbecue alleen op de vuurplaatsen en laat de bloemen staan. Zie je dat er iets kapot is of dat er toch veel afval ligt? Ruim het op en herstel het als het kan. Lukt dat niet, bel dan de gemeente op nummer 0527 – 633 911. Zo zorgen we er samen voor dat Wellerwaard het gebied is waar het fijn is en blijft om te vertoeven.

Wellerwaard Buitengewoon Noordoostpolder | Ontwikkeling door comsi.nl | Privacy